Даний Web-ресурс не є офіційним сайтом Лучинецького ліцею Вендичанської селищної ради Могилів-Подільського району Вінницької області

 

Головна | | Реєстрація | Вхід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS Субота, 20.04.2024, 12:26
 
Меню сайту
Надіслати СМС
050,066,095,099
067,096,097,098
038, 069
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter
Форма входу
Міні-чат
Головна » 2013 » Червень » 21
Червневий день відлунює святково
І сміх, і квіти, й гомін голосний.
Зібрало нині свято нас чудове -
 Прощальний вечір, вечір випускний. 
 
Щиро вітає гостей середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів села Лучинець. У святковій ошатній залі – жителі села, родичі, друзі, уся шкільна родина. Вони зібралися, щоб вкотре провести у доросле життя щасливих і сумних випускників. Їх десять – високих, ставних, ще трохи – дітей, та вже -  дорослих. 
 
Для них останній  дзвоник відзвучав завзято,
Держана атестація здана.
Запрошуєм випускників на свято!
Хай пролунають їхні імена. 
 
Випускників присутні зустрічають оплесками. Разом з першою вчителькою Заболотною Світланою Володимирівною та класним керівником Заярнюк Галиною Володимирівною вони готові зробити крок у доросле життя. 
Та мить прощання з школою відпливає на казковому паруснику «Синій птах», що поважно стоїть на сцені. Шлях його пролягає морем дитинства з пристанями реальності,  спогадів і надій. Чи не тому так по-материнськи і тривожно звучать для випускників сьогодні напутні слова директора школи,  вчителів і гостей свята. Для них – щирі слова подяки і яскраві весняні квіти. Урочисто вручає атестати зрілості адміністрація  школи. Попереду – вступні випробування, нові задачі, які поставить перед ними саме життя. Настане світанок, відкриються двері школи, вийде гурт випускників зустрічати весну свого життя. Школа ж назавжди залишиться для них рідною домівкою, у якій завжди раді порадіти успіхам і надати підтримку у бурхливому життєвому морі.
Переглядів: 535 | Додав: nico | Дата: 21.06.2013 | Коментарі (0)

Відлунав останній дзвінок. Цей радісно-тривожний день – час для підведення підсумків і планування майбутнього, адже саме цього дня він звучить востаннє для наших випускників і вперше – для першокласників. Щемку і тривожну радість розділяли з нами і гості школи – Сидоренко Лариса Генріхівна, головний лікар комунальної установи «Мурованокуриловецький районний центр медико-санітарної допомоги», Коваль Анатолій Миколайович, сільський голова с.Лучинець та Бойко Анатолій Миколайович,   сімейний лікар. Свято має свої традиції,узаконені часом: це і вітальне слово директора школи Країло Надії Микитівни, і церемонія покладання квітів представниками випускного класу до пам’ятника загиблим воїнам. Хвилю оплесків і сміху збурює виступ найменших учасників свята, адже першокласники щиро і старанно розповідають віршики, присвячені кожному учню одинадцятого класу. Діти пригадують шкільні роки, сходинка за сходинкою, від першокласника до випускника. Саме сьогодні вони гостро відчули, що школа – це рідний дім їх дитинства та юності. І тому щемкі сльози стоять і на обличчях випускників, і вчителів, і гостей свята. На сцені – наші надія і гордість, юнаки та юнки, які  готуються робити свій професійний вибір, мріють продовжувати навчання у професійних та вищих навчальних закладах. Їх, готових вилетіти з рідного гнізда, батьки проведуть на останній урок. Дзвенить у маленьких рученятах першокласниці Ігнатюк Яни Останній дзвінок, їй допомагає одинадцятикласник Григулець Костянтин. Цей дзвінок дає старт державній підсумковій атестації,  навчальним екскурсіям і практиці, літу, відпочинку, новим зустрічам та звершеннням.   
Переглядів: 447 | Додав: nico | Дата: 21.06.2013 | Коментарі (0)

Виховна робота є невід’ємним та дієвим фактором соціалізації особистості дитини. Тому, відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України виховна робота у СЗШ І-ІІІ ст. с.Лучинець спрямовується в контексті громадянської і загальнолюдської культури, грунтується на осмисленій свободі вибору мети життєдіяльності, прагнучи поєднати інтереси особистості, суспільства і держави. Метою цієї роботи є виховання системи цінностей сучасної особистості через залучення різних форм та методів виховного впливу.           
 Працюючи у напрямку «Ціннісне ставлення до себе» класні керівники,  вихователі груп продовженого дня створили систему виховних заходів, центром яких було ріст особистості, самопізнання та виховання загальнолюдських якостей, які відповідають віковим особливостям тієї чи іншої групи вихованців. Так, класний керівник 6 класу Басістий І.В. провів годину спілкування «Як долати труднощі та випробування». П’ятикласники разом з класним керівником Країло О.А. підтримували чудову традицію вшанування іменинників, під час якого діти не лише розважалися, а й відмічали позитивні моральні якості характеру своїх друзів, вчилися етикету, поведінки у товаристві. Старшокласники разом з класними керіниками провели ряд годин спілкування, тренінгів, диспутів за темами «У згоді з самим собою», «Яка людина заслуговує на повагу інших», «Пізнай себе, і ти пізнаєш світ». Прагнучи до збереження здоровя вихованців, вчителі молодших класів старанно працювали над прищепленням гігієнічних звичок, формування моральних цінностей та пріоритетів  через години спілкування, класні години, співбесіди із батьками. Группа старшокласників взяла участь в обласному заході «Здоров’я через освіту», підготувавши проект-телепередачу «Школа здоров’я – школа майбутнього», здобувши почесне ІІІ місце.            
 Формуючи  ціннісне ставлення до сімї, родини, людей, класні керівники здійснювали роботу, спрямовану на формування культури поведінки, прищеплення почуття толерантності, усвідомлення соціальної шкоди агресії та насильства. Зважаючи на непоодинокі випадки морального тиску на підлітків, які здійснюється через мережу Інтернет були проведені вчителем інформатики Заболотним М.Г. круглі столи за темами «Я в реалі, я - в віртуалі», «Інформаційне насильство в Інтернеті карається законом». Класні керівники середньої ланки провели ряд виховних заходів, спрямованих на усвідомлення важливості суспільних моральних норм, зокрема «Співчуття – перший крок до людяності», «Дерево з коріння починається, людина – з сімї», «Етикет у давнину і тепер».   І оскільки першим і найважливішим чинником виховання є сім’я, вихователі, класні керівники та адміністрація школи запланували та провели ряд батькіських зборів, на яких розглядалися питання  насильства  в сім’ї, впровадження принципів гендерної рівності, попередження бездоглядності та безпритульності серед неповнолітніх. Впродовж року адміністрація школи підтримувала тісний зв’язок з соціальними службами. Наслідком такої співпраці стали чисельні акції, організованих центрами учнівського врядування взяли участь учні школи: «Епідемія добра», «Від серця до серця», «Будинок казки» про що свідчать  грамоти районної служби у справах сім’ї та молоді. Плідною є і діяльність психолога школи Вавшко Г.В.: низка різноманітних тренінгів,  конкурсів малюнків  «Наше здоров’я  - в наших руках», індивідуальні консультації батьків та вихованців сприяють створенню позитивного мікроклімату у відносинах дітей, батьків та педагогів.

Переглядів: 510 | Додав: nico | Дата: 21.06.2013 | Коментарі (0)

Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави – важливий фактор формування національної самосвідомості, відчуття потреби в збереженні та примноженні духовного і матеріального багатства власного народу. Тиждень у школі починається з робочої лінійки, на якій звучить гімн нашої держави. Так діти змалечку вчаться з повагою ставитися до державних символів. Традиційними стали відзначення дня Європи у нашій школі, під час якого діти не лише знайомляться з інформаційними матеріалами, а й беруть участь у євроквесті, метою якого є  утвердити сприйняття України як європейської держави. Результатом такої роботи стала активна участь у зустрічі євроклубів «Єдність» с. Миколаївки Козятинського р., «Співдружність»  с. Брониця Могилів-Подільського р. та «Вікно в Європу» нашої школи, під час якого координатор Євроклубу Країло О.А. провела дебати «Вступ України до Митного Союзу чи Європейського Союзу: переваги та недоліки». Про визнання рівня учасників з СЗШ І-ІІІ ст. с.Лучинець свідчить грамота Могилів-Подільської районної адміністації. Ми щиро вдячні колективу Бронницької СЗШ І-ІІ ступенів за насичену програму зустрічі, під час якої ми змогли відвідати Лядівський монастир ьа взяти участь у фестивалі української пісні «Бронницький первоцвіт». Яблонська Діана та Деренько Денис достойно представляли Мурованокуриловеччину серед учасників свята з різних районів Вінниччини та Молдови.





Переглядів: 460 | Додав: nico | Дата: 21.06.2013 | Коментарі (0)




КРОК ЗА КРОКОМ

STEP BY STEP
STEP BY STEP
OC Windows
MS Word
MS Exel
MS Access
Photoschop
від HTML до PHP
Pascal
Результат пошуку зображень за запитом "офис 365"

волог.:

тиск:

вітер:


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту





Copyright NICO  Заболотний Микола Григорович © 2012-2024    Безкоштовний хостинг uCoz