Даний Web-ресурс не є офіційним сайтом Лучинецького ліцею Вендичанської селищної ради Могилів-Подільського району Вінницької області

 

Головна | | Реєстрація | Вхід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS П`ятниця, 26.04.2024, 10:12
 
Меню сайту
Надіслати СМС
050,066,095,099
067,096,097,098
038, 069
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter
Форма входу
Міні-чат
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 39 40 41 42 »
   День Святого Миколая у нашій школі розпочався незвичайно. У всіх - і в учнів, і у педагогів - був піднесений та святковий настрій. привертав до себе увагу красиво оформлений стенд, присвячений життю Святого Миколая, історії і традиціям святкування українцями цього свята.
    З великим бажанням діти зустріли винуватця святкового ажіотажу - поважного добродія Миколая. Бородатий гість поцікавився, як діти навчалися в цьому році і почув відповідь, від якої дуже зрадів, адже вихованці школи досягли високих результатів у навчанні. Святий Миколай назвав всі їхні успіхи, якими пишаються вчителі та батьки. Для дорослого гостя діти виконували пісні та вірші.
     Звичайно, не обійшлося подібне свято без подарунків. Їх з допомогою свого помічника - українського козака - Святий Миколай роздав всім дітям. Справжню скарбничку чудових подарунків із золотих шоколадних медалей підготувала для учнів постійний спонсор школи, директор ТОВ "Деметра" Тамара Миколаївна Гевчук.


Переглядів: 394 | Додав: nico | Дата: 19.12.2012 | Коментарі (0)

        У сучасному суспільному просторі особливого значення набуває забезпечення розвитку і соціалізації молоді, навчання особистості, здатної орієнтуватися в реаліях і перспективах соціокультурної динаміки, підготовленої до діалогу в усіх сферах життя і праці.
        Світова література  як навчальна дисципліна у середній школі, поєднуючи у собі найвищі досягнення культури народів світу, має величезний арсенал засобів для перетворення її фундаментальних духовних цінностей на індивідуальний досвід учня, забезпечує його готовність до активної комунікації у полі культурному просторі.
          Саме у світлі сучасних тенденцій освіти та виховання підростаючого покоління відбувся семінар вчителів світової літератури на тему: "Навчальний діалог як шлях до осягнення художнього тексту, виявлення творчого потенціалу кожного учня, розширення освітньої компетентності учнів та вчителів".
      Вчителі світової літератури району, очолювані творчою групою у складі: Інни Миколаївни Кушнір, Чемериської Лариси Миколаївни, Інни Вікторівни Чепелюк грунтовно опрацювали тему семінару. 
      Працюючи з учнями 5 класу, педагоги відзначили високий рівень підготовки учнів, набутий під керівництвом вчителя початкових класів Вавшко Галини Володимирівни. Виразне читання, навички аналізу тексту, осмислення художнього твору у контексті культури епохи та його сакральний сенс зуміли продемонструвати п'ятикласники учасникам семінару. Зворушило педагогів трепетне та проникливе декламування поезії Лисак Діани, Матієк Богдани, Когаївської Оксани захопило учасників семінару і самостійні аргументовані судження Торішняк Богдани, Вегери Анастасії.
          По закінченні семінару було обговорено плани педагогів на майбутнє.  
       
Переглядів: 398 | Додав: nico | Дата: 28.11.2012 | Коментарі (0)

З 19 по 23 листопада в школі проходить тиждень МАТЕМАТИКИ 

     On-line конкурс
  • Дайте відповідь на питання. Напишіть есе про одного із математиків.
  1. З іменем якого вченого пов'язана найбільш відома теорема?
  2. Ім'я якого вченого носить формула знаходження коренів кубічного рівняння?
  3. З іменем якого вченого пов'язана прямокутна система координат?
  4. Кого із вчених можна назвати засновником диференціального та інтегрального числення?
  5. Російський математик, засновник неевклідової геометрії.
  6. Хто з математиків був на волосині від полум'я вогнища (суд інквізиції)?
  7. Хто придумав метод, за допомогою якого можна знаходити прості числа в їх природному порядку?
  • Розв'яжіть задачі.
  1. Задача Пуассона*
    • Ви маєте 12 пінт вина (пінта - міра об'єму) і хочете подарувати із цієї кількості половину, але у вас не має посудини на 6 пінт, а тільки дві посудини на 8 та 5 пінт. Налийте за допомогою цих посудин 6 пінт вина у посудину ємністю 8 пінт.
  2. Четверо друзів склавшись порівно купили квиток лотереї лото-забава і виграли джек-пот. Виграш їм видали чеками так, що в одному чекові - 1 тисяча гривень, в другому - 2 тисячі, в третьому - 3 тисячі, і так далі, у 16 чекові - 16 тисяч. Як їм між собою розділити виграш так, щоб кожен гравець отримав однаковий виграш і однакову кількість чеків?

* - Відомому французькому математику Симону Пуассону (1781-1840 рр.) в юності запропонували цю задачу. Зацікавившись нею, Пуассон потім захопився математикою, присвятив її все своє життя.

      Відповіді надсилайте на електронну адресу школи: schoolluch@ukr.net.
      Переможці отримають сертифікати. Прізвище переможців будуть розміщенні на сайті.
Переглядів: 550 | Додав: nico | Дата: 18.11.2012 | Коментарі (0)

       Гробниці, кості й мумії мовчать,
       А слово вічне, ніби далина.
       Із темряви віків ...
       Лиш чути письмена.
                          І. Бунін
     В нашій школі було відзначено День Української писемності та мови. Були підготовлені матеріали про те, як до нас прийшло письмо, звідки бере початок українське слово , як шанують у світі українську мову, як "доглядають" українське слово поети, мовознавці.
     Учні відзначили, що "Повість минулих літ" Нестора Літописця - це не просто пам'ятка писемності, це високохудожня поетична книжка, найдавніша історія українського народу, написана на замовлення Вічності.
     Звучало поетичне слово творчості Л. Костенко, М. Вінграновського, Т. Шевченка. вірші майстерно прочитали учні Яблонська Діана, Накарвацька Анжеліка, Якимцев Роман, Матієк Олександр.
      Також була оформлена виставка літератури "Мужай, прекрасне наше слово".  







Лінійка "Минуще все, лиш слово не мине ..."

Переглядів: 481 | Додав: nico | Дата: 13.11.2012 | Коментарі (0)

        Останні жовтневі дні радують погляд барвистими шатами парків, клумб, прозорою блакиттю ставків. Такою красою зустрів наших учасників екскурсії дендрологічний парк Софіївка, який славиться чудовим поєднанням природи та мистецтва. Учні, вчителі, батьки – всі були в захваті від мальовничих галявин та водойм, таємничих гротів, казкових альтанок, несподіваних зустрічей з біломармуровими статуями філософів, античних богів і міфічних істот.  Чи можна уявити кращий спосіб провести погожий жовтневий день, ніж погуляти звивистими алеями  прекрасного парку? Але й Вінниччина має рукотворні перлини, що вражають погляд. І екскурсія продовжилася вже у Вінниці, де на Фестивальному острові збирає натовпи глядачів славнозвісний фонтан «Рошен». Нам пощастило двічі: вечірнє небо засяяло зорями святкового феєрверку з нагоди закриття сезону. До речі, лазерне шоу, яке відбувалося цьогоріч, можна побачити на блозі учениці нашої школи Країло Ольги oliakrailo.blogspot.com/ .

        А от що говорить про свої враження президент шкільного врядування Деренько Денис: «Наша поїздка була справді захоплююча! Парк «Софіївка» для мене та моїх друзів став справжнім відкриттям, і ми за це вдячні нашим вчителям, які організували цю подорож. А її кульмінація – звісно, Вінниця – найкраще місто України! Після феєрверку та фонтану ми маємо ще більше приводів пишатися наши подільським краєм»

Переглянути фоторепортаж

Переглядів: 537 | Додав: Tutor_Oxana | Дата: 29.10.2012 | Коментарі (0)

      Не секрет, що сільські школярі не так часто мають змогу відвідувати музеї, зоопарки чи історичні місця рідного краю, як їх міські однолітки. Саме тому екскурсії вихідного дня стають чи не найочікуванішою подією у житті учнів школи. І тим більш приємно, коли знаходяться люди, які можуть і хочуть допомогти профінансувати поїздку для дітей. Таким благодійним спонсором екскурсії учнів молодших та середніх класів нашої школи став голова облдержадміністрації  М. В. Джига, якому ми завдячуємо поїздкою, що відбулася у перший день осінніх канікул.  Діти знайомилися з історією Вінниччини у краєзнавчому музеї та музеї-садибі М. І. Пирогова, вивчали розмаїття живої природи у зоопарку, застосовували знання з правил дорожнього руху на переходах міських вулиць… Так, і це для них було новим та цінним досвідом! Повні вражень повертались діти додому, а батьки щиро вдячні організаторам екскурсії за такий чудовий початок канікул.
        Переглянути фоторепортаж
Переглядів: 469 | Додав: Tutor_Oxana | Дата: 29.10.2012 | Коментарі (0)

      Чи бували ви на ярмарку у знаменитих Сорочинцях? Якщо ні – знайте: у нашій школі він, може, й менший, проте – такий же веселий та колоритний. А відбувся він у рамках свята «Дари щедрої осені», яке теплим жовтневим подихом, пахощами осіннього саду, щедрими дарами рідної землі заполонило нашу шкільну оселю. Веселі козаки-гарбузи посміхалися з-поміж решти родичів гарбузових, які своїми рекордними розмірами вражали глядачів, а круглобокі яблука, соковитий виноград, пахуча пізня малина аж просилися «Візьми, скуштуй мене!» І сповна апетити покупців задовольнив асортимент нашого ярмарку! Хоч ми не тільки куштували, а й поповнили свої знання про корисні овочі та фрукти. Красуня Осінь з синами – місяцями розгорнула календар осінніх свят, а учасники з усіх класів нашої школи допомогли зробити програму свята змістовною та цікавою.


Переглянути фоторепортаж

Переглядів: 450 | Додав: nico | Дата: 19.10.2012 | Коментарі (0)

        Учні нашої школи – активні учасники  і призери конкурсів та предметних олімпіад. Ось і цього року успішним був старт юних математиків у конкурсі усного рахунку. Переможці шкільного етапу представли школу на змаганнях у Мурованих Курилівцях. Учениця 5 класу Богдана Торішняк та десятикласник Денис Деренько здобули другі місця у своїх вікових категоріях. Сподіваємося, що цей успіх буде гарним почином у цьогорічних предметних олімпіадах.

Переглядів: 641 | Додав: nico | Дата: 01.10.2012 | Коментарі (0)

              Щедра та барвиста подільська осінь. Її багаті кольори розфарбовують нашу школу щороку, коли Свято квітів відкриває сезон творчості для школярів. так і цього вересневого дня вигадливі квіткові композиції прикрасили коридори Лучинецької школи. "Цвіт бажання", "Курочка ряба", "Ми - феї клубу Winx", "Чобіток щастя", "Діти сонячної планети" - ось як креативно звучали назви букетів. А представлення композицій відбувалося вже на святі, куди завітали Ассоль та колоритні персонажі казки "Курочка ряба", феї, козаки ... Як зворушливо прозвучала пісня десятикласниці Яблонської Діани, яка представила композицію "Посвята янголам" у пам'ять про тих, хто пішов від нас у вічність... Розважила присутніх вікторина "Квіти у нашому житті" та майстер-клас з флористики. 


Переглянути фоторепортаж


              

Переглядів: 451 | Додав: nico | Дата: 01.10.2012 | Коментарі (0)

1.            Свято Першого дзвінка веселим дитячим щебетом, розмаїттям осінніх квітів, новими надіями сповістило про закінчення літніх канікул. Цього року воно стало особливим, адже починають навчатися першокласники за новим Державним стандартом. І вже цього року вивчатимуть іноземну мову, а з другого класу – інформатику. Саме на них, маленьких, несміливих, з надією звернені погляди батьків, вчителів, учнів та гостей нашої школи. А вони прийшли не з пустими руками. Чудові подарунки вручили наймолодшим учням школи голова Мурованокуриловецької районної Ради Василь Арсенійович Гук, голова товариства "Деметра" с. Лучинець Тамара Миколаївна Гевчук, Лучинецький сільський голова Анатолій Миколайович Коваль та одинадцятикласники. А за порогом школи на них, та й на усіх учнів школи чекають затишні навчальні кабінети, дбайливо підготовлені до нового навчального року технічними працівниками школи, турботами дирекції та піклувальної ради школи. Тепло, по-родинному відбулося наше свято. Щирими посмішками вітали присутні несміливі і зворушливі виступи першокласників, нотки дорослості – у словах одинадцятикласників. З вітальним словом звернулася  директор школи Надія Микитівна Країло. Звучить перший дзвінок…. Щасливого нового навчального року, рідна школо!


        Переглянути фоторепортаж 


Переглядів: 576 | Додав: nico | Дата: 01.10.2012 | Коментарі (0)




КРОК ЗА КРОКОМ

STEP BY STEP
STEP BY STEP
OC Windows
MS Word
MS Exel
MS Access
Photoschop
від HTML до PHP
Pascal
Результат пошуку зображень за запитом "офис 365"

волог.:

тиск:

вітер:


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту





Copyright NICO  Заболотний Микола Григорович © 2012-2024    Безкоштовний хостинг uCoz